Mosselen natuur
|
Mosselen worden op veel verschillende manieren klaargemaakt.
Maar puur natuur - met brood of frietjes zijn ze een echte Vlaamse topper.
Ingrediënten: 4 personen
|
-
4 kg mosselen
-
4 takjes groene selder
-
1 klont boter
-
4 uien (middelgroot)
-
peper
-
zeezout
|
Bereiding:
|
-
Spoel de mosselen in rijkelijk veel water, tot het water helder blijft.
-
Spoel de selderstengels en snij ze in boogjes, snipper de blaadjes fijn.
-
Pel en snij de uien in fijne ringen.
-
Stoof de groenten aan in de boter, op een zacht vuur.
-
(Verdeel eventueel de mosselen over vier mosselpannetjes. )
-
Schep ze met de handen uit het water en meteen in de kookpot, laat ze amper uitlekken.
-
Verdeel de gestoofde groenten over de mosselen.
-
Kruid met rijkelijk peper uit de molen en een mespuntje zeezout.
-
Dek af en laat op een hevig vuur 4 tot 5 minuten koken, tot de mosselen open zijn.
-
Schud goed om, zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen.
-
Dek weer af en laat nog 3 minuten koken.
Zure mayonaise dipsaus:
-
2 eierdooiers
-
1 eetlepel mosterd
-
25 cl arachide-olie
-
1 citroen
-
Meng de eierdooiers met mosterd en een kneepje citroensap.(Naar eigen smaak)
-
Voeg al kloppend de arachideolie toe tot je een mooie dikke mayonaise hebt.
-
Breng op smaak met peper, zout, mosterd en citroensap.
Serveren met frietjes of brood.
|